Alguersuari: "F1-loopbaan zit er nog niet op"

Peterselieman

Jaime Alguersuari is er van overtuigd dat zijn Formule 1-loopbaan er nog lang niet op zit. De 21-jarige Spanjaard werd onlangs door Scuderia Toro Rosso na 2,5 seizoenen op straat gezet en zegt deze beslissing te respecteren.

"Het wordt moeilijk om nog een racestoeltje voor 2012 te vinden. Ik kijk naar de opties, er spelen wat dingen en spoedig volgt nieuws. Ik start een nieuwe fase, ik ben pas 21 en ik heb mijn werk meer dan gedaan bij Toro Rosso. Volgens mij heb ik een aardig seizoen achter de rug, geen slecht jaar. Ik heb geen haat, ik ben niet boos of verdrietig, integendeel. Ik ben Red Bull juist dankbaar voor alles dat ze me gegeven hebben. Ze hebben me in de Formule 1 gebracht en ik had graag bij ze gebleven," zei Alguersuari tegen EFE.

"Ik moet me volwassen opstellen, ik veroordeel de beslissing niet. Ik draag een positieve boodschap uit, er gloort altijd hoop. Ik weet dat nieuws over mijn toekomst aanstaande is. Ik ben meer ontspannen dan toen ik nog bij Toro Rosso zat. Mijn tijd in de Formule 1 eindigt niet hier."