Anton Corbijn in jury Berlinale

dekatophetspek

De Nederlandse fotograaf en regisseur Anton Corbijn zit in de jury van het filmfestival van Berlijn. Ook Charlotte Gainsbourg, Jake Gyllenhaal en François Ozon maken maken deel uit van de jury onder leiding van de Britse regisseur Mike Leigh. Dat maakt de organisatie maandag bekend.

Corbijn maakte in 2007 zijn regiedebuut met het muziekdrama Control. In 2010 verscheen zijn film The American met George Clooney en Thekla Reuten en nu werkt hij aan zijn derde film, wederom spionagethriller A Most Wanted Man naar het boek van John le Carré.

Vorige maand werd de 56-jarige Corbijn onderscheiden met de Prins Bernhard Cultuurfonds Prijs. De oeuvreprijs werd uitgereikt in bijzijn van de zangers Bono van U2 en Chris Martin van Coldplay met wie hij regelmatig samenwerkt aan videoclips en fotoreportages.

Onder meer het Amerikaanse Extremely Loud And Incredibly Close, het Chinese The Flowers of War en het Spaanse Dictado zijn geselecteerd voor het filmfestival. De twee Nederlandse jeugdfilms Kauwboy en Patatje Oorlog maken op het festival kans op een Kristallen Beer. Dit jaar won de Iraanse film A Separation de Gouden Beer voor Beste film.

De Berlinale vindt van 9 tot en met 19 februari plaats in de Duitse hoofdstad.


Anton Corbijn in jury Berlinale (Foto: Novum)