Stephen Fry moest ballen eten voor The Hobbit

dekatophetspek

Regisseur Peter Jackson heeft flink zijn best gedaan om het personage van Stephen Fry in The Hobbit zo ranzig mogelijk te maken. "Mijn personage moest zelfs testikels eten", vertelt de Brit aan de Amerikaanse entertainmentsite Digital Spy. Fry speelt The Master of Laketown, de burgemeester van een vies stadje op palen in het midden van een meer.

Fry is als burgemeester in The Hobbit niet om aan te zien. "Ik mag niet te veel weggeven", vertelt de acteur over zijn rol. "Maar ik heb een heel slechte pruik op en een piekerige snor en baard en een verschrikkelijke huid en walgelijke nagels. In het algemeen een erg onsmakelijke vent, een lafaard die ook nog eens heel hebberig is."

Fry brengt het eerdere, obscure werk van de Nieuw-Zeelandse regisseur in herinnering toen hij komische horrorfilms als Braindead en Bad Taste maakte. "Hij was een zeer intelligent en begaafd regisseur die de meest smerige en bloederige films maakte." Dat is terug te zien in The Hobbit. "De dwergen zijn grappig, de elven elegant en tovenaar Gandalf doortastend. Mijn personage biedt de mogelijkheid om vreselijk ranzig te doen."

The Hobbit: An Unexpected Journey is het eerste deel van de twee Hobbit-films die Jackson maakt. De film moet volgend jaar december in de Nederlandse bioscopen draaien.


Stephen Fry moest ballen eten voor The Hobbit (Foto: Novum)