Toekomst AGOVV voorlopig gered

Peterselieman

De toekomst van AGOVV Apeldoorn is in ieder geval veiliggesteld tot maart volgend jaar. Het voldeed tijdens het laatste meetpunt van de KNVB aan de financiële voorwaarden.

AGOVV heeft op grond van de jaarcijfers van vorig seizoen voldoende punten behaald om overgeheveld te worden naar categorie 2 van de KNVB, meldt Omroep Gelderland. De club uit de Jupiler League moet echter ook bij het volgende meetpunt in maart nog aan die eisen voldoen om definitief overgeplaatst te worden.

Als dat niet zo is, blijft AGOVV in categorie 1. In dat geval wordt de licentie ingetrokken omdat een club niet langer dan drie jaar in die categorie mag bivakkeren. De clubleiding dacht in augustus van dit jaar al uit de gevarenzone te zijn geraakt, maar de KNVB beoordeelde anders. Mogelijk moeten de goedbetaalde spelers van de club vertrekken om ruimte te maken op de balans.

Ook bij het sportieve gedeelte zijn de prestaties ondermaats. In zestien wedstrijden werden pas vijf punten behaald, waarmee de club uit Apeldoorn de laatste plaats in de Jupiler League bezet. Na de winterstop staat de belangrijke wedstrijd tegen concurrent Almere City FC op het programma.