Supermarkten verwachten kerstrecord

Redactie

De Nederlandse supermarkten verwachten dat de omzet in de week voor kerst een recordhoogte bereiken. De kerstomzet komt dit jaar voor het eerst boven de achthonderd miljoen euro uit, zegt een woordvoerder van het Centraal Bureau Levensmiddelenhandel (CBL), de branchevereniging van supermarkten en food service.

De verwachting is gebaseerd op basis van eerdere ervaringen en er is gekeken naar de tot nu toe gemaakte omzet van vorig jaar. De omzet kwam vorig jaar tijdens de kerstperiode uit op 759 miljoen euro.

Volgens de zegsvrouw heeft het feit dat kerst op zondag valt een positieve inbreng. 'Consumenten hebben een hele week de tijd om kerstinkopen te doen.'

Het CBL verwacht de topdrukte aan het eind van de week. Volgens de brancheorganisatie verzamelen consumenten de houdbare producten al eerder en kopen zij de verse producten op het laatste moment.

De brancheorganisatie denkt dat de omzet van supermarkten voor het hele jaar voor het eerst boven de 33 miljard euro uitkomt. De omzet was vorig jaar 32,1 miljard.


Supermarkten verwachten kerstrecord (Foto: Novum)