[PDC] Huybregts, Walsh, Chisnall door

Niels (DerMeister)

Ook vanavond vonden er een aantal partijen plaats in de eerste ronde van het PDC World Darts Championship 2011. Raymond van Barneveld overleefde de eerste schifting niet, iets wat de Belgische darter Kim Huybrechts wel wist te doen. Hieronder de overige uitslagen.

Connie Finnan - Warren French (voorronde)

De partij uit de voorronde van vandaag ging tussen Connie Finnan en Warren French. Beide darters maakten er in een hoog tempo een mooie partij van. De wedstrijd kantelde op en neer en het was French  die uiteindelijk in de allesbeslissende zevende leg de wedstrijd naar zich toe wist te slepen. Via tops wist French de partij uit te gooien en daardoor mocht hij het later in de avond in de eerste ronde van het WK opnemen tegen Mark Walsh.

Brendan Dolan - Kim Huybrechts

Vandaag kwam de tweede Belgische deelnemer op het podium. Kim Huybrechts mocht het opnemen tegen Brendan Dolan, die ik oktober in Ierland de finale van de World Grand Prix wist te halen en in dat toernooi in de halve eindstrijd een negendarter noteerde. Dat was tevens de allereerste op een televisiepodium met het double in- double out systeem.

Toch wist hij deze prestatie op het WK geen goed vervolg te geven. Huybrechts opende uitstekend en wist via een 91-finish en een 68-finish in de eerste set op 2-0 in legs te komen. In de derde leg noteerde hij zijn eerste 180'er, maar kreeg Dolan toch kansen om te breaken. De Noord-Ier liet de kansen liggen en The Hurricane sloeg via dubbel-16 alsnog toe.

In de tweede en derde set was het wedstrijdbeeld hetzelfde. Dolan kreeg wel kansen om Huybrechts te breaken, maar hij liet het telkens na. De Belg won daardoor ook de tweede set met 3-0 in legs. In de derde set pakte Dolan weliswaar twee legs, maar zijn Belgische opponent won de overige drie en plaatste zich daardoor opvallend simpel voor de volgende ronde.

Mark Dudbridge - Dave Chisnall

Mark Dudbrigde, die in 2004 en 2005 zijn hoogtijdagen kende, trof in Dave Chisnall een WK-debutant. Chizzy stapte in januari over van de BDO naar de PDC. Het was Chisnall die de eerste set opvallend simpel met 3-0 in legs naar zich toe wist te trekken. In de tweede set kreeg Chisnall direct breakkansen, maar hij faalde op dubbel-2 en dubbel-1. In de derde leg kwam de break er alsnog en aangezien Chisnall vervolgens zijn eigen leg wist te behouden, pakte hij een 0-2 voorsprong in sets.

Dudbridge moest nu alles op alles zetten en Flash deed dit door Chisnall in de eerste leg van de derde set direct te breaken. Chizzy wist zijn opponent twee legs later echter weer terug te breaken. Hij wist vervolgens ook zijn eigen leg te behouden, gooide deze met een mooie 90-finish uit en mag daardoor in de tweede ronde uitkomen tegen Phil Taylor.

Mark Walsh - Warren French

Mark Walsh, dit seizoen in goede vorm, trof in Warren French de man die zich eerder vandaag via de voorrondes wist te plaatsen. French wist vervolgens Walsh verrassend te breaken, maar deze break werd door Special Brew meteen weer ongedaan gemaakt. French wist vervolgens echter zijn eigen leg te behouden. Frog, wat de bijnaam is van de Nieuw-Zeelander French, kwam daardoor op 1-0 in sets. Walsh herpakte zich in de tweede sets in enigszins en wist deze met 3-1 in legs naar zich toe te trekken.

In het derde bedrijf zette Walsh zijn goede spel door en wist zijn Nieuw-Zeelandse opponent direct op een break te trakteren. Deze break was voor Special Brew genoeg om de derde set te winnen. In de vierde set denderde Walsh, die steeds beter begon te gooien, vrolijk door. Zo noteerde de Engelsman in de derde leg van deze set een knappe 11-darter. Een leg later wist Walsh ook de vierde set te winnen en plaatsing voor de tweede ronde werd voor hem daardoor een feit.