Guidetti: "Credits naar team en supporters"

Niels (DerMeister)

John Guidetti scoorde zondag tegen FC Twente alle treffers voor Feyenoord (3-2), maar de Zweed toonde zich bescheiden na de hattrick.

Guidetti stond zondagmiddag in de schijnwerpers in De Kuip. De jeugdinternational van Zweden scoorde voor de pauze drie keer voor Feyenoord, dat na een moeizame tweede helft overeind bleef. Guidetti weet niet of de bondscoach van Zweden ook aanwezig was. "Laten we het hopen."

"Maar het gaat niet alleen om mij", zei de spits op de clubsite van Feyenoord. "Vandaag was ik het die de bal het laatste zetje in het doel mocht geven. De credits gaan naar het hele team en de fans. Het was een geweldige middag. We hebben het als team geweldig gedaan", aldus Guidetti.

"Daar gaat het om. Ik sta er om de ballen er in te schieten. Het is heel mooi dat dit me is gelukt. Maar dat ik in de juiste positie kom heb ik aan mijn ploeggenoten te danken. Iedereen in de ploeg wilde voor elkaar werken. We zijn blijven vechten en gelukkig hebben we onszelf beloond."

Guidetti vierde zijn treffers op opvallende wijze. "Gisteren heb ik thuis met vrienden aan planking gedaan. Met mijn vrienden sprak ik af dat ik het zo doen als ik zou scoren. Misschien brengt het geluk en moet ik het maar blijven doen", besloot de goedlachse huurling van Manchesteer City.