Janssen: "Uitfluiten Sulejmani kan gewoon niet"

Niels (DerMeister)

De spelersgroep van Ajax was niet blij dat Miralem Sulejmani door een deel van de Ajax-supporters werd uitgefloten tijdens de wedstrijd tegen ADO Den Haag. Theo Janssen liet na afloop weten dat hij hier niet mee kon leven.

"Dat kan gewoon niet. Die jongen doet zijn stinkende best en iedereen heeft wel acties die niet lukken. Dan kun je zo'n jongen steunen of uitfluiten", was Janssen na de wedstrijd duidelijk tegenover AT5. "Zij kozen voor het tweede en wij als spelersgroep zijn er niet blij mee, maar dat hebben we al een keer eerder gezegd."

Sulejmani nam op de juiste manier revanche door de 4-0 te scoren. "Gelukkig maakt Mickey daarna een fantastische goal en waren de mensen die twee minuten daarvoor aan het fluiten waren, hartstikke blij. Zo zie je maar, het kan alle kanten op in de voetballerij", besloot Janssen.

Trainer Frank de Boer nam de zaak wat luchtiger op. Hij vond dat het publiek zich best kritisch mag opstellen. "De fans betalen veel voor een kaartje dan dan mogen ze wel eens kritisch zijn. Ik was het met het publiek eens. Niet alleen Mickey, maar heel het team speelde na rust in een veel te laag tempo."