Van den Brom beaamt: "Gestolen punten"

Wessenator

Vitesse boekte zaterdagavond een zwaarbevochten overwinning bij Heracles Almelo (1-0). Trainer John van den Brom geeft toe dat zijn ploeg het nodige geluk niet ontbeerde.

Heracles had lange tijd het betere van het spel tegen Vitesse, maar wisten de vele mogelijkheden niet om te zetten in doelpunten. Twee keer vroeg de thuisploeg zelfs om een strafschop, maar die werd niet gegeven. Daar waar Heracles het naliet, sloeg Vitesse in de slotfase wél toe.

"Natuurlijk zijn dit gestolen punten", zo is Van den Brom realistisch tegenover de camera's van Eredivisie Live. "We hebben niet goed gespeeld. Ik ben realistisch genoeg om toe te geven dat de overwinning onverdiend is. Maar morgen is iedereen dat vergeten en wordt alleen maar naar de stand gekeken. En die ziet er goed uit voor ons. Daarom ben ik een erg blije trainer."

Collega Peter Bosz toonde zich een stuk minder gelukkig met de uitslag. "Dit is heel erg zuur", mokt de oefenmeester. "We hebben voldoende kansen gehad en eigenlijk helemaal niets weggegeven. Het is onredelijk dat je niet wordt beloond voor goed voetbal."