MKB Parkstad: vergoeding 't Loon is lening

Redactie

Het geld dat ondernemers van winkelcentrum 't Loon in Heerlen bij de gemeente kunnen aanvragen, is geen vergoeding, maar een lening. Dat meldt MKB Parkstad zaterdag op basis van gesprekken met de getroffen ondernemers.

Begin deze maand moesten alle winkels in het winkelcentrum de deuren sluiten, omdat het er te onveilig was. De grond onder het centrum was instabiel, waardoor een deel op instorten stond. Tien winkels en een deel van de parkeergarage moesten worden gesloopt omdat de grond onder het winkelcentrum verzakt.

De gemeente Heerlen meldde anderhalve week geleden dat ondernemers die door de verzakking schade ondervinden, een vergoeding van maximaal vijftigduizend euro kunnen krijgen. In het bedrag zou nog wel 'een speling' van een halve ton zitten voor zeer uitzonderlijke gevallen.

Volgens MKB Parkstad is er veel onduidelijkheid over de 'vergoeding' die de gemeente beschikbaar stelt aan de getroffen ondernemers. Maar gesprekken met de getroffen ondernemers zouden hebben uitgewezen dat de 'vergoeding' slechts een lening betreft.

MKB Parkstad meldt verder dat het doek voor de eerste ondernemer al is gevallen. Winkelketen Avance zou niet meer willen investeren in 't Loon en de getroffen zaak niet meer willen heropenen. Het personeel is ontslagen.


MKB Parkstad: vergoeding 't Loon is lening (Foto: Novum)