De Bleeckere: "Wembley favoriete stadion"

Niels (DerMeister)

Scheidsrechter Frank de Bleeckere fluit vanavond zijn laatste wedstrijd. De toparbiter blikt terug op zijn indrukwekkende carrière.

De Bleeckere begon in 1994 aan zijn loopbaan als scheidsrechter. De Belg startte in de Belgische Jupiler League, waarna hij vier jaar later ook de leiding kreeg bij Europese wedstrijden. Ook een EK en WK ontbreken niet op zijn palmares. De Bleeckere fluit vanavond zijn laatste wedstrijd (Zulte-Waregem - Bergen) en kijkt daarom alvast terug in gesprek met Sporza.

"Wembley", antwoordt De Bleeckere wanneer hem wordt gevraagd wat zijn favoriete stadion is. "Pas vorige maand heb ik daar een keer gefloten (oefenduel tussen Spanje en Engeland, red.). Stoppen zonder Wembley, dat had een klein beetje ambetant geweest."

Behalve mooie herinneringen kende de arbiter ook een aantal mindere wedstrijden. "Club Brugge - RSC Anderlecht van 2002 was mijn slechtste herinnering." De scheidsrechter deelde toen drie rode kaarten uit een hele rij gele kaarten. "Op termijn heeft die match mij wel het meest geleerd."