[Bundesliga] Dortmund blijft in spoor van Herbstmeister Bayern

Niels (DerMeister)

Borussia Dortmund heeft de eerste competitiehelft afgesloten met een eenvoudige uitzege. Bij hekkensluiter SC Freiburg zegevierde de landskampioen met 4-1. Dortmund houdt de achterstand op Bayern München, dat zich vrijdag door een 3-0 zege op Köln tot Herbstmeister kroonde, daardoor beperkt tot drie punten.

Dortmund kwam door een goal van Robert Lewandowski al na zeven minuten op voorsprong, maar na een halfuur maakte Jan Rosenthal gelijk. Vlak voor rust bracht Ilkay Gündogan de bezoekers opnieuw aan de leiding, waarna Kevin Grosskreutz en opnieuw Lewandowski in de tweede helft de zege veiligstelden.

Bayer Leverkusen slaagde er niet in om aan te haken. De volgende tegenstander van FC Barcelona in de Champions League blameerde zich door op eigen veld met 3-0 van FC Nürnberg te verliezen. Leverkusen staat zesde met een achterstand van elf punten op Bayern.

FC Augsburg liep een puntje verder weg bij hekkensluiter Freiburg. De ploeg van trainer Jos Luhukay speelde met 1-1 gelijk bij Hamburger SV en blijft zeventiende. Ook Hoffenheim en Hertha BSC deelden de punten: 1-1. VfL Wolfsburg zette thuis VfB Stuttgart met 1-0 aan de kant.