Eva Green in onderhandeling voor '300'-prequel

Peter Breuls

Hoewel de mannelijke hoofdrol voor 300: The Battle of Artemisia nog gevonden moet worden, is de kans groot dat de vrouwelijke hoofdrol al gevonden is. Eva Green (Casino Royale, Camelot) zou in onderhandelingen zijn om de titlulaire godin te spelen.

De film moet een prequel zijn voor 300, Zack Snyders verfilming van Frank Millers comic over de Slag bij Thermopylae. Artemisia is een meedogenloze gouden godin die Xerxes overuigt zijn leger bijeen te brengen. Het verhaal volgt Xerxes die zijn leger leidt tegen de Griekse strijdkrachten, die weinig training hebben maar geleid worden door een generaal met de naam Themistocles, een rol die misschien naar Joel Edgerton gaat.

De held van het verhaal is de generaal die de Grieken naar de overwinning leidt in de strijd tegen de Perzen in 480 voor Christus. Deze slag vond plaats rond dezelfde tijd als de slag in Snyders film. Zack Snyder zelf zal niet betrokken zijn bij de productie van deze prequel, omdat hij bezig is met Man of Steel die in 2013 uit moet komen.