Nieuwe films van Marshall en Aja

dekatophetspek

Goed nieuws voor de liefhebbers van horrorfilms. Zowel van Neil Marshall als Alexandre Aja verschijnen nieuwe films. Beide heren maakten voorheen deel uit van de Splat Pack, een groep jonge regisseurs met bruut gewelddadige films zoals House of 1000 Corpses, Cabin Fever, Hostel en de Saw-reeks.

Aja stond voorheen bekend als een regisseur die zich voornamelijk bezig hield met remakes (The Hills Have Eyes, Piranha) maar zijn nieuwste film is gebaseerd op het boek 'Horns' van Joe Hill uit 2010. Joe Hill is trouwens de schuilnaam van de zoon van Stephen King, die op eigen naam succesvol wil worden, in plaats van op de naam en het succes van zijn beroemde schrijvende vader mee te liften.

In Horns wordt een 26-jarige man wakker met een enorme kater. Hij ontdekt dan dat er hoorns uit zijn hoofd beginnen te groeien. Langzaamaan beseft de man dat er een connectie is met de onopgeloste moord van zijn vriendin. Het scenario voor de film werd geschreven door Keith Bunin (In Treatment) en verwacht wordt dat de opnames plaats zullen vinden voordat Aja aan zijn langverwachte nieuwe sciencefiction film Cobra: The Space Pirate begint.

Ook van Neil Marshall (Dog Soldiers, The Descent) verschijnt een nieuwe rolprent. Na zijn uitstapjes naar post-apocalyptische sciencefiction (Doomsday) en middeleeuwse gevechten (Centurion) keert hij terug naar het horrorgenre met Hellfest. In Hellfest heeft een psychopathische moordenaars het op een aantal gasten van een pretpark gemunt. Het is niet bekend om Marshall nog betrokken is bij Burst 3D, waarvoor hij met Sam Raimi zou samenwerken.