[PDC] Stompé maakt gehakt van jonge Smith

Niels (DerMeister)

Co Stompé heeft zich als tweede Nederlander geplaatst voor de tweede ronde van het PDC World Darts Championship. In de Circus Tavern te Purfleet won onze landgenoot met 3-0 in sets van de jonge Michael Smith.

De 21-jarige Smith is een groot talent op de Pro Tour en dit bewees hij dit jaar door een negendarter te gooien op de Youth Tour tegen Michael van Gerwen. Een dag later wist hij tussen de grote namen zelfs een UK Open Qualifier te winnen. Tegen Stompé had hij het echter enorm lastig vandaag.

Stompé wist in de derde leg van de eerste set voor de eerste break van de partij te zorgen. Onze landgenoot gooide hoge scores en de jonge Smith had moeite om te volgen. The Matchstick wist zijn eigen vierde leg redelijk simpel te behouden en daardoor ging de eerste set met 3-1 in legs eenvoudig naar de Nederlander.

In de tweede set herpakte Smith zich enigszins en wist hij Stompé direct in de eerste leg te breaken. Onze landgenoot was echter niet onder de indruk, want hij werkte de break direct weer weg. Hij wist twee legs later Smith opnieuw te breaken en kwam daardoor met 2-0 in sets voor. Ook in de derde set wist Stompé zijn tegenstander te breaken en kwam daardoor op 2-1 in legs.

Stompé, die het publiek de gehele partij achter zich had, was daardoor slechts één leg verwijderd van de tweede ronde. Daarin miste hij op een haar na een 158-finish. Een beurt later was het via dubbel-16 alsnog raak. In de volgende ronde wacht mogelijk een ontmoeting met Terry Jenkins.