[Jupiler League] Koploper Zwolle met zege winterstop in

Niels (DerMeister)

FC Zwolle heeft zijn tiende overwinning op rij geboekt in de Jupiler League. De koploper was vrijdag met 4-2 te sterk voor Fortuna Sittard. De ploeg van trainer Art Langeler stond door doelpunten van Bart van Hintum (2) en Norair Mamedov na een half uur op een comforatbele voorsprong.

Harrie Gommans deed op slag van rust iets terug, maar in de 56e minuut bracht Joey van den Berg de marge weer op drie. Wouter Scheelen bepaalde een kwartier voor tijd de eindstand. Zwolle gaat fier aan kop met 44 punten en een voorsprong van dertien punten op nummer twee FC Eindhoven, dat maandag nog speelt.

FC Volendam ging in het laatste competitieduel voor de winterstop verrassend met 2-1 onderuit tegen FC Oss. De bezoekers kwamen na een half uur op voorsprong via Christopher Bieber. Namens Volendam maakte Rick Kruys nog wel gelijk, maar Cees Keizer bezorgde Oss drie punten.

Sparta maakte in de slotfase een achterstand ongedaan bij SC Veendam. De Rotterdammers wonnen met 2-1. De thuisploeg leek na een rode kaart voor Marten de Roon al zeker van de zege, maar met tien man kwam Sparta langszij via Mark Veldmate en Joey Godee.

Overige uitslagen Jupiler League:

MVV Maastricht - FC Den Bosch 1-4

FC Dordrecht - Go Ahead Eagles 3-1

Telstar - FC Emmen 2-1