FC Utrecht mist acht spelers tegen FC Groningen

Niels (DerMeister)

FC Utrecht kampt nog steeds met een overvolle ziekenboeg. Zeker acht spelers zijn niet inzetbaar voor de uitwedstrijd tegen FC Groningen van zaterdag.

Utrecht schrijft op de clubwebsite dat doelman Junior Fernández, Johan Mårtensson, Jan Wuytens, Nana Asare, Thomas Oar, Jacob Mulenga en Jacob Lensky er sowieso niet bij zijn vanwege blessures. Dave Bulthuis is bovendien geschorst. Op de wedstrijddag wordt bekeken of Anouar Kali (ziek) en Edouard Duplan (bovenbeenblessure) kunnen spelen.

Trainer Jan Wouters baalt ervan dat hij moeilijk kan werken met een vast basisteam. "Spelers raken niet aan elkaar gewend, er komen geen vastigheden in de ploeg en ze weten niet altijd wat ze van elkaar kunnen verwachten in een wedstrijd", sprak de coach vrijdag op de persconferentie.

"Het positieve is dat andere spelers daardoor een kans krijgen, zoals Mike van der Hoorn en Yoshiaki Takagi. We nemen ook geen risico’s. Als de medische staf vindt dat een speler niet kan spelen, dan speelt hij ook niet. Hun beslissing is maatgevend." FC Utrecht staat nu op de dertiende plaats, terwijl FC Groningen de nummer acht is.