De drie nieuwe modi voor Modern Warfare 3

Chloroform

Na de eerdere berichten over de nieuwe modi van Modern Warfare 3, heeft Infinity Ward vandaag de modi bekendgemaakt. Het zal gaan om Drop Zone, Hardcore Ricochet en Hardcore HQ Ricochet. De laatste twee zijn vanaf vandaag te vinden in de publieke speellijsten.

Alle Hardcore-modi worden omgezet naar Ricochet-modi. Hardcore Ricochet en Hardcore HQ Ricochet zijn moeilijkere varianten van Ricochet en spelen in op teamkills die vaak voorkomen. Schiet je tijdens deze modus een teamlid neer, dan zul je zelf echter geraakt worden in plaats van je teamlid. Dit betekent dat iedereen meer op zijn hoede moet zijn en moet oppassen op wie ze schieten, het zou namelijk je eigen dood kunnen betekenen. Bij Hardcore HQ Ricochet wordt er een Hardcore Headquarters toegevoegd aan de Harcore Team Tactical-playlist. 

In de Dropzone-modus wordt een bepaald gedeelte van de map als dropzone gebruikt en moet deze zo lang mogelijk bezet gehoden worden. Als de dropzone bezet wordt, vallen er elke vijftien seconden care packages naar beneden, waarin luchtsteun te vinden is. Deze care packages zijn in principe voor het team dat de meeste spelers in de dropzone heeft staan, maar kunnen door iedereen gestolen worden. Kill streaks zijn in deze modus uitgeschakeld, dus dit is de enige manier om luchtsteun te verdienen. Per seconde dat je in de dropzone staat, verdien je ook nog twintig punten. Een kill levert vijftig punten op. Het team dat als eerste 7500 punten behaalt, wint. 

Later vandaag wordt ook nog een patch uitgebracht waardoor enkele problemen, die ondervonden worden tijdens het online gamen, worden opgelost.