Loting achtste finales Champions League

Peterselieman

Olympique Lyon heeft gunstig geloot voor de achtste finale van de Champions League. De Fransen ontmoeten APOEL Nicosia uit Cyprus. Lyon bereikte vorige week de laatste zestien van het kampioenenbal door de omstreden uitwedstrijd bij Dinamo Zagreb met 7-1 te winnen. Ajax was de dupe van dat resultaat en werd op doelsaldo uitgeschakeld.

Bij de loting in Nyon werden verder Arsenal en AC Milan aan elkaar gekoppeld. De tweeluik wordt een treffen tussen Arsenal-spits Robin van Persie en zijn landgenoten Urby Emanuelson, Mark van Bommel en Clarence Seedorf van Milan.

Voor de andere nog actieve Nederlanders in de Champions League kwam een op papier gunstige loting uit de koker rollen. Het Bayern München van Arjen Robben mag met FC Basel, dat zich ten koste van Manchester United plaatste, uitvechten wie er naar de laatste acht gaat. Wesley Sneijder en Luc Castaignos spelen met Internazionale tegen Olympique Marseille.

Regerend kampioen Barcelona lootte tegen het Duitse Bayer Leverkusen, terwijl Real Madrid het tegen CSKA Moskou moet opnemen. Napoli en Zenit Sint-Petersburg, beide debutanten in de knock-outfase van de Champions League, treffen respectievelijk Chelsea en Benfica.

De heenwedstrijden worden gespeeld op 14, 15, 21 en 22 februari, de returns zijn op 6, 7, 13 en 14 maart. De finale is op 19 mei in München in de Allianz Arena.

De volledige loting

Thuis Uit
Olympique Lyon (Fra)
APOEL Nicosia (Cyp)
Napoli (Ita)
Chelsea (Eng)
AC Milan (Ita)
Arsenal (Eng)
FC Basel (Zwi)
Bayern München (Dui)
Bayer Leverkusen (Dui)
FC Barcelona (Spa)
CSKA Moskou (Rus)
Real Madrid (Spa)
FC Zenit (Rus)
Benfica (Por)
Olympique Marseille (Fra)
Internazionale (Ita)