Eerste details Alan Wake: American Nightmare

wc-eend

Xbox World Magazine heeft acht pagina's met informatie over Alan Wake: American Nightmare in hun magazine staan. De game schijnt veel inspiratie te halen uit Quentin Tarantino/Robert Rodriguez-films zoals From Dusk 'Til Dawn.

De game zal groter zijn dan enige 'episodes' uit het origineel en spelers zullen meerdere locaties aandoen in het spel. Spelers zullen daarnaast ook regelmatig terugkomen op enkele loacties uit het spel. Het verhaal speelt zich twee jaar na het origineel af en fans van de schrijver schrijven zijn avonturen af als 'Urban Legend'.

Mr. Scratch, de vijand, zal het gemunt hebben op verschillende personages en net als in het eerste deel zal je door manuscripten en andere boodschappen achterhalen wat er allemaal gebeurt met die personages. Het vechten zal hetzelfde blijven als in het eerste deel, wel zijn er enkele nieuwe wapens zoals een kruisboog toegevoegd. Vijanden kunnen in verschillende situaties wel anders reageren dan normaal waardoor Alan van tactiek moet veranderen.

Alan Wake: American Nightmare is een downloadbare game geworden en moet in het eerste kwartaal van 2012 uitkomen.