Trailer gelekt voor Dark Knight Rises

Peter Breuls

Misschien wel één van de meest geanticipeerde films van 2012 is The Dark Knight Rises. De film is bij voorbaat al zo populair dat regisseur Christopher Nolan en zijn team weinig meer fout lijken te kunnen doen. Vandaag lekte er een video-opname van een vertoning van een trailer, en zelfs die kan op enige aandacht rekenen.

Op videosharing-site Twitvid verscheen de trailer, die met een, waarschijnlijk, mobiele telefoon of eenvoudige thuiscamera is opgenomen. Te zien is een reeks fragmenten uit de film die in juli pas verschijnt.

Naast enkele beelden waar de afgelopen maanden al het één en ander van is gelekt, zoals wat algemeen geacht wordt de Batwing te zijn of een vechtscène tussen Batman en bad guy Bane, zien en horen we ook Michael Caine als Alfred Pennyworth, Gary Oldman als Jim Gordon en Anne Hathaway als Selina Kyle. Enkele spektakelscènes weten zelfs op deze kwaliteit al indruk te maken, zoals de aanslag op een footballstadion.

Vanaf eind deze maand vertoont Warner Bros. voorafgaand aan vertoningen van Mission: Impossible 4 een enkele minuten durende preview van de film op IMAX formaat. Verwacht wordt dat deze ook snel zijn weg naar het internet zal vinden. De preview zal niet in Nederland gaan draaien.

Update 16 december: de trailer is inmiddels van Twitvid verwijderd, maar was daarna te vinden op Megavideo. Ook hier is de video inmiddels verwijderd. Het is afwachten tot het volgende lek of een officiële online release van Warner Bros.