Pitt en DiCaprio maken kans op acteursprijzen

Borizzz

George Clooney, Brad Pitt en Leonardo DiCaprio maken kans op een Screen Actors Guild Award. De acteurs zijn genomineerd voor hun films, The Descendent, J. Edgar en Moneyball. Dat heeft de Amerikaanse acteursvakbond woensdag bekendgemaakt. The Artist, Bridesmaids, The Descendants, The Help en Midnight in Paris zijn genomineerd voor beste cast.

De acteurs moeten het opnemen tegen Demián Bichir die is genomineerd voor zijn rol in A Better Life en Jean Dujardin die kans maakt op de prijs voor zijn rol in The Artist.

Bij de actrices is Viola Davis genomineerd voor haar hoofdrol in The Help, Meryl Streep werd genomineerd voor haar rol als Margereth Thatcher in The Iron Lady, Tilda Swinton voor We Need to Talk About Kevin, Glenn Close voor Albert Nobbs en Michelle Williams voor haar rol als Marilyn Monroe in My Week With Marilyn. The Help maakt met vier nominaties de meeste kans op de prijzen gevolg door The Artist met drie nominaties.

Op tv-gebied heeft Modern Family de meeste nominaties te pakken. De komedieserie over drie gezinnen die samen een familie vormen kreeg vijf nominaties, waaronder die voor beste cast. De 89-jarige actrice Betty White kreeg twee nominaties, voor haar rol in de tv-serie Hot in Cleveland en in de tv-film The Lost Valentine.

De SAG Awards zijn film- en tv-prijzen die worden uitgereikt door acteursvakbond Screen Actors Guild. De beeldjes worden op 21 januari uitgereikt.