George Clooney zet zich in voor homohuwelijk

Borizzz

George Clooney gaat in het toneelstuk Proposition 8 spelen. De theatervoorstelling gaat over het aangenomen wetsvoorstel om het homohuwelijk in de Amerikaanse staat Californië weer af te schaffen. Het stuk is eenmalig in maart te zien in Los Angeles.

"Het is verbazingwekkend dat homoseksuele Amerikanen nog steeds worden behandeld als tweederangsburgers", zegt de 50-jarige acteur tegen het Amerikaanse entertainmenttijdschrift The Hollywood Reporter. "Ik weet zeker dat de wetten van ons land snel aangepast zullen worden aan de basale waarheid dat homo's en lesbiennes, net als mensen, gelijke rechten hebben."

Rob Reiner regisseert Proposition 8 en het stuk is geschreven door Dustin Lance Black, die een Oscar won voor het scenario van de film Milk, over de homoseksuele politicus Harvey Milk. Het toneelstuk werd eerder in New York opgevoerd, toen speelden onder andere Morgan Freeman en Ellin Barkin rollen. Wie naast Clooney zullen spelen, is niet bekend.

Het homohuwelijk werd in 2008 in Californië ingevoerd. Vijf maanden later werd de wet weer aangepast nadat een meerderheid van de inwoners in een referendum, proposition 8, tegen het homohuwelijk had gestemd.


George Clooney zet zich in voor homohuwelijk (Foto: Novum)