Santos bereikt finale WK clubs

Frank (franklop)

De Braziliaanse club Santos is de eerste finalist van het WK voor clubteams. In het Japanse Toyota versloeg de Zuid-Amerikaans kampioen Kashiwa Reysol uit het gastland met 3-1. Neymar, Borges en Elano scoorden voor de Brazilianen. Hiroki Sakai maakte tussendoor de 2-1 namens de Japanse kampioen.

In de finale neemt Santos het op tegen FC Barcelona of Al Sadd uit Qatar. Die teams spelen donderdag in Yokohama tegen elkaar.

Santos was vanaf het begin de betere ploeg met wonderkind Neymar als opvallendste speler. De door diverse topclubs begeerde aanvaller begon direct met trucjes langs de zijlijn. In de negentiende minuut opende hij ook de score. Op de rand van het strafschopgebied kapte hij met een beweging drie man uit om vervolgens de bal in de bovenhoek te krullen.

Vijf minuten later leek de wedstrijd beslist toen Borges vanaf afstand de 2-0 binnenschoot. Santos liet de teugels vervolgens wat vieren en Kashiwa hield de achterstand bij de rust beperkt. Na de thee kwamen de Japanners plotseling terug toen Sakai een corner binnenkopte. Na ruim een uur besliste Danilo de wedstrijd opnieuw. Beide ploegen kregen vervolgens nog kansen, maar er werd niet meer met scherp geschoten.


Santos bereikt finale WK clubs (Foto: Novum)