Homoleraar toch weg bij gereformeerde school

Redactie

Een homoseksuele leraar die zijn ontslag bij een gereformeerde basisschool in Oegstgeest met succes aanvocht, vertrekt alsnog bij de school. Met de school is een regeling getroffen, meldt de leraar, Duran Renkema, woensdag op zijn website. Over de regeling worden geen details naar buiten gebracht.

De school wilde Renkema aanvankelijk ontslaan omdat hij was gaan samenwonen met een man, maar daar stak de kantonrechter in Leiden begin november een stokje voor. Een ontslag is volgens hem in strijd met de Algemene Wet Gelijke Behandeling. Hij riep de partijen op in overleg te gaan om een andere oplossing te vinden.

Sindsdien is er volgens de leraar één overleg geweest. Daarna werd volgens hem duidelijk dat een voortzetting van de arbeidsrelatie nog steeds niet mogelijk was. "Wij verschillen dermate sterk van mening in deze zaak, dat wij hebben moeten accepteren dat dit verschil toenadering in de weg staat."

Renkema laat verder weten dat de afgelopen maanden zijn gezin, zijn vriend en hem 'onnodig veel' hebben beschadigd. Ook hoopt hij dat de dialoog binnen de gereformeerde kerken nu niet tot stilstand komt. "Ik hoop dat ze deze kans grijpen om ook aan de homogemeenschap in Nederland te laten zien dat de boodschap van de bijbel er een van liefde is."