Heraclied Maertens wil terug naar België

Niels (DerMeister)

Birger Maertens is naar eigen verwachting bezig aan zijn laatste maanden bij Heracles Almelo. De Belgische verdediger wil volgend jaar zomer terugkeren naar zijn vaderland.

Maertens is momenteel uitgeschakeld met een zware knieblessure. De 31-jarige verdediger heeft het naar zijn zin bij Heracles, maar wil om privéredenen terug naar België. "Volgend seizoen wil ik graag weer een Belgische club. Dit is geen sollicitatie, maar ik mis mijn zoontje die hier (in België, red.) naar school gaat en bij Oostende voetbalt", vertelt hij tegen Sporza.

Aan het begin van dit seizoen scheurde Maertens zijn kruisband af, waardoor hij nog geen enkele competitiewedstrijd speelde, deze jaargang. "Mijn revalidatie gaat de goeie kant op: ik train met de kinesist weer op het veld. Ik hoop fit te zijn tegen februari/maart en dan weer te spelen."

Een vertrek van Maertens zou voor Heracles een aderlating betekenen. De verdediger was tot nog toe een belangrijke pion in het elftal van Peter Bosz en droeg zelfs enige tijd de aanvoerdersband. Heracles nam de Belg in 2008 over van Club Brugge.