[Serie A] Inter dankzij winst in linkerrijtje

Niels (DerMeister)

Internazionale heeft dinsdag in de Serie A de inhaalwedstrijd bij Genoa met 1-0 gewonnen. Het duel dat begin november vanwege hevige regenval niet gespeeld kon worden, was niet hoogstaand. In de tweede helft kopte Yuto Nagatomo de enige treffer binnen. Inter stijgt door de zege naar de zevende plaats in de Serie A.

In de eerste helft was het niveau niet erg hoog. Internazionale, waar Wesley Sneijder nog altijd geblesseerd is en Luc Castaignos op de tribune zat, speelde iets minder matig dan Genoa, maar kreeg de bal er niet in. De beste kans was voor Javier Zanetti, maar zijn inzet van heel dichtbij werd door Genoa-doelman Sebastian Frey fraai gepareerd.

In de tweede helft ging het tempo aan beide zijden iets omhoog en ontsnapte Inter aan een achterstand. Voormalig FC Groningen-verdediger Andreas Granqvist scoorde uit een dood spelmoment, maar zijn treffer werd vanwege het vasthouden van de tegenstander afgekeurd.

Aan de andere kant viel het doelpunt uiteindelijk wel. Nagatomo kopte binnen uit een voorzet van Ricardo Alvarez. Voor de Japanse verdediger was het de tweede wedstrijd op rij dat hij doel trof. In de slotfase waren er kansen over en weer. Namens Inter schoot Alvarez op de paal en in blessuretijd moest doelman Julio Cesar van de Milanezen zich nog volledig strekken om een schot van Miguel Veloso over te tikken.

Ook in Duitsland stond een inhaalduel op het programma. FC Köln en FSV Mainz speelden hun duel dat vorige maand werd afgelast na een zelfmoordpoging van de aangewezen scheidsrechter. In Keulen deelden de ploegen de punten: 1-1. Sami Allagui zette de bezoekers na 70 minuten op 0-1, maar Lukas Podolski maakte vijf minuten voor tijd gelijk.