Pastors topambtenaar in Rotterdam-Zuid

Redactie

Marco Pastors verlaat de lokale politiek. De fractievoorzitter van Leefbaar Rotterdam gaat aan de slag als programmadirecteur bij een nationaal programma om de problemen in Rotterdam-Zuid aan te pakken. Dat melden bronnen rondom het Rotterdamse college dinsdag.

Pastors, die vorige maand al liet weten niet opnieuw lijsttrekker te willen worden, wordt verantwoordelijk voor het uitvoering van het project Kwaliteitssprong Zuid. Het programma, een samenwerking tussen de overheid, de gemeente en lokale partijen, moet leiden tot een leefbaarder Rotterdam-Zuid met meer werk en betere scholing.

De gemeenteraadsfracties GroenLinks en SP zijn niet blij met de aanstelling van Pastors. De partijen willen dat er een spoeddebat komt. Volgens GroenLinks-fractievoorzitter Arno Bonte voldoet Pastors niet aan de profielschets voor de programmadirecteur. "Wat Rotterdam-Zuid nodig heeft is een bruggenbouwer, geen onruststoker."

"Tot nu toe heeft hij in de gemeenteraad tegen elk verbeterplan voor Zuid gestemd, inclusief het investeringsprogramma Hart van Zuid", zegt Bonte. "Ik gun iedereen het voordeel van de twijfel, maar ik wil geen risico's nemen over de hoofden van de bewoners van Zuid".

Onder leiding van Pastors wist Leefbaar Rotterdam in 2006 en 2010 veertien zetels in de Rotterdamse gemeenteraad te halen. Pastors was tussen 2002 en 2005 wethouder.


Pastors topambtenaar in Rotterdam-Zuid (Foto: Novum)