[Copa del Rey] Real Madrid wint moeizaam

Niels (DerMeister)

Vanavond werden er dertien wedstrijden gespeeld in de zestiende finales van de Copa del Rey, het Spaanse bekertoernooi. Volgende week volgen de returns van deze wedstrijd. Hieronder de uitslagen van de gespeelde wedstrijden van vanavond.

Real Madrid boekte op bezoek bij Ponferradina een moeizame 0-2 overwinning. Trainer José Mourinho had spelers als Benzema, Casillas, Marcelo, Pepe en Khedira achtergelaten in Madrid. Cristiano Ronaldo was wel mee en scoorde het tweede doelpunt van de wedstrijd. Het talent José Callejón scoorde de eerste treffer. De Madrilenen eindigden het duel overigens met tien man, nadat Arbeloa tweemaal geel kreeg.

Gianni Zuiverloon ging in eigen huis met Real Mallorca met 0-1 ten onder tegen Sporting de Gijón. Zij zullen dus volgende week vol aan de bak mogen in de return om een plaatsje in de achtste finales alsnog veilig te stellen. Málaga, met Joris Mathijsen en Ruud van Nistelrooy binnen de lijnen, verging het een stuk beter. Op bezoek bij Getafe werd met 0-1 gewonnen.

Uitslagen zestiende finales Copa del Rey:

Thuis Uit Uitslag
Cádiz (2) Valencia 0-0
SD Ponferradina (2) Real Madrid 0-2
CD Mirandés (2) Villarreal 1-1
Real Mallorca Sporting de Gijón 0-1
Córdoba CF (2) Real Betis Sevilla 1-0
AD Alcorcón (2) Real Zaragoza 1-1
UD Almería (2) Osasuna 1-3
Celta de Vigo (2) Espanyol 0-0
Racing Santander Rayo Vallecano 3-2
Real Sociedad Granada CF 4-1
Getafe CF Málaga CF 0-1
Deportivo la Coruña (2) Levante UD 3-1
CD San Roque (2) Sevilla FC 0-1