'The Last of Us al twee jaar in ontwikkeling'

wc-eend

Een rapportage in de USA Today meldt dat The Last of Us eind 2012 of begin 2013 zal uitkomen voor de PS3. Daarnaast zou hetzelfde camerastandpunt als in Uncharted aangehouden worden en Gustavo Santaolalla zal de soundtrack van de game gaan verzorgen.

Gustavo Santaolalla heeft eerder oscars gewonnen voor zijn muziek in Brokeback Mountain en Babel. Zijn muziek is te horen aan het einde van onderstaande trailer, rond de 02:00 minuten.

Naast het noemen van wie de soundtrack doet is er ook aangegeven dat de game al in ontwikkeling is sinds 2009. Nadat Uncharted 2 uitkwam was er een uitdaging nodig voor enkele teamleden. Naughty Dog zag in dat als die uitdaging niet kwam ze die teamleden kwijt konden raken. Daarom is een klein deel al begonnen aan deze game en is de rest aan Uncharted 3 begonnen.

The Last of Us is afgelopen weekend onthuld tijdens de VGA's. Het verhaal zal draaien over het overleven van twee personages genaamd Joel en Ellie. De zombie-achtige monsters in de game zullen een grote rol hebben maar de relatie tussen Joel en Ellie is belangrijker.