Mark Hamill hekelt rommelige Video Game Awards

Redactie

De Amerikaanse acteur Mark Hamill vindt dat de Video Game Awards zaterdag raar verlopen zijn. De 60-jarige acteur, genomineerd voor zijn rol als de stem van The Joker in Batman: Arkham City, laat weten dat hij niet eens door had dat de award voor de beste ingesproken stem werd uitgereikt.

"Tara Strong en ik hadden nog slechte plaatsen ook. Boe!", beklaagt Hamill, bekend van zijn rol als Luke Skywalker in de Star Wars-films, zich. Tara Strong sprak de stem in van Harley Quinn, een ander personage uit de Batman-game.

Hamill won de prijs voor de beste voice-over niet. Die prijs ging naar Stephen Merchant voor de stem van het Portal 2-personage Wheatley. "Dat vind ik niet zo erg", twitterde Hamill na de uitreiking. "Maar ik zou graag willen weten wanneer het precies gebeurde. Heb ik het gemist? Gebeurde het buiten beeld?"

De twee uur durende show zat vol aankondigingen van nieuwe spellen, maar de prijzen werden tussen neus en lippen door uitgereikt. Zo werden de prijswinnaars van de beste mannelijke en vrouwelijke voice-over bekendgemaakt via een computerfilmpje met de twee winnende gamepersonages. Van de 25 prijzen werden er slechts drie op het podium uitgereikt.

De SpikeTV Video Game Awards werden zaterdagavond uitgereikt in Los Angeles. Tijdens de show werd de avonturenreeks The Legend of Zelda opgenomen in de Hall of Fame en ging The Elder Scrolls V: Skyrim met de prijs voor de game van het jaar naar huis.


Mark Hamill hekelt rommelige Video Game Awards (Foto: Novum)