Man bovenop wordt vrouw fataal

Djeez

Susan Nicholson heeft onlangs op bizarre wijze het loodje gelegd. De 52-jarige vrouw uit het Engelse Worthing is gestikt nadat haar 47-jarige vriend op haar in slaap was gevallen.

Robert Trigg, 82 kilo schoon aan de haak, werd op een ochtend in april wakker. Onder hem lag het levenloze lichaam van zijn vriendin, bij wie hij zojuist was ingetrokken. Hij bleek Nicholson voor slechts 15 seconden te hebben verstikt, hetgeen haar fataal werd.

In april vroeg de vrouw haar vriend de avond op de bank liggend op de bank door te brengen. De beste man klom bovenop haar waarna hij uiteindelijk in slaap was gevallen. "De volgende ochtend werd ik bovenop haar wakker en besefte me dat ze niet meer ademde", zo luidt Triggs verdediging.

Pathologisch onderzoek staaft die bewering. De bloedingen op het lichaam van het slachtoffer blijken overeen te komen met de druk van een persoon. "Er bestaat geen twijfel dat haar dood is veroorzaakt doordat Trigg op haar gezicht lag", verklaart lijkschouwer Michael Kendall. "Er is geen bewijs dat dit het gevolg was van een ruzie."