De Jager kan niks zeggen over hoogte bezuinigingen

Redactie

Over de hoogte van de extra bezuinigingen die nodig zijn is nog niets te zeggen. Dat zei minister van Financiën Jan Kees de Jager zondag in Buitenhof. Volgens de CDA-bewindsman moeten eerst de nieuwe ramingen van het Centraal Planbureau (CPB) komende dinsdag worden afgewacht.

Naar verwachting komt het CPB met slecht nieuws. Het kabinet wil naar verluidt tussen de zes en tien miljard euro extra bezuinigen, bovenop de achttien miljard die in het regeerakkoord zijn afgesproken. De Jager wilde geen bedragen noemen. "Daar is nog niks over te zeggen."

De Jager beaamde dat bij de nieuwe bezuinigingsronde geen onderwerp taboe is. Vicepremier Maxime Verhagen (CDA) zei dat vrijdag al. "Het is prachtig als collega's in het kabinet zeggen dat niks taboe is, maar ik ga erover."

Speculatie over inperking van de hypotheekrenteaftrek noemde hij een 'love-baby van de media'. Volgens De Jager is het niet de meest voor de hand liggende optie. "Het is een lastenverzwaring voor werkende mensen en het is de vraag of dat de schatkist veel oplevert."


De Jager kan niks zeggen over hoogte bezuinigingen (Foto: Novum)