Regisseur werkt aan nieuwe American Psycho

Redactie

Videoclipregisseur Noble Jones wil een 'moderne' versie maken van American Psycho. Hij regisseerde clips van Taylor Swift en Mary J. Blige, maar heeft nu zijn zinnen gezet op zijn eerste speelfilm, schrijft de Amerikaanse film- en tv-site Deadline.

Jones heeft al een scenario geschreven gebaseerd op het boek van Bret Easton Ellis uit 1991. Hij wil de psychopathische seriemoordenaar en rijke bankier Patrick Bateman verplaatsten naar het New York van nu.

De regisseur heeft zijn plannen gepresenteerd bij filmmaatschappij Lionsgate, dat de filmrechten heeft. Het boek van Easton Ellis werd in 2000 verfilmd met Christian Bale in de hoofdrol. Jones wil zijn versie maken met een bescheiden budget.

Ellis heeft op Twitter aangegeven een remake alleen goed te keuren als de hoofdrol wordt gespeeld door Scott Disick, de verloofde van Kourtney Kardashian, of Miles Fischer, die in het nog te verschijnen J. Edgar speelt. Ellis voegde daar later met een knipoog aan toe. "Ik wacht op de vraag van Scott Disick: Wie is Bret Easton Ellis in godsnaam?" De realityster had eerder al aangegeven zichzelf geknipt te vinden voor de rol van Bateman.

Jones werd genomineerd voor een Grammy voor zijn documentaire 10 Days Out: Blues From the Backroads. Hij heeft samengewerkt met David Fincher aan zijn film The Social Network en is een protegé van de regisseur.