Pool moet 24 jaar de cel in voor dubbele moord

Harry

Een 27-jarige Pool moet 24 jaar de cel in voor een dubbele moord. De rechtbank in Almelo acht bewezen dat de man vorig jaar in Almelo bij twee verschillende inbraken de bewoners heeft vermoord. De straf is gelijk aan de eis van het Openbaar Ministerie.

De man was in februari vorig jaar op dievenpad gegaan in zijn eigen straat. Hij brak in bij een 73-jarige vrouw en mishandelde haar ernstig toen hij haar tegen het lijf liep. De man stal de sieraden van de vrouw en liet haar aan haar lot over. Het slachtoffer overleed uren later aan haar verwondingen.

De Pool was ondertussen naar een andere woning gelopen, waar hij in de tuin op de 53-jarige bewoner stuitte. Hij viel de man aan met verschillende steekvoorwerpen. Ook dit slachtoffer overleed uiteindelijk aan zijn verwondingen.

De man was volgens deskundigen tijdens de moorden in psychotische toestand met hallucinaties. Die was veroorzaakt door excessief gebruik van alcohol en drugs. De man heeft bekend dat hij de slachtoffers heeft vermoord.