Enoh op het matje geroepen bij Kameroen

Niels (DerMeister)

Eyong Enoh en Samuel Eto'o moeten zich tegenover de nationale bond van Kameroen verantwoorden voor de staking die de speler vorig maand organiseerden.

De spelers van Kameroen weigerden op 15 november een oefenwedstrijd te spelen tegen Algerije, omdat ze de beloofde inkomsten van de LG Cup in Marokko niet hadden gekregen. De wedstrijd tegen Algerije werd afgelast en dat kost de nationale bond een slordige 750.000 euro, weet Goal.com UK.

Eto'o wordt ervan verdacht de staking op touw te hebben gezet en hij moet daarom samen met Ajacied Eyong Enoh bij het bondscomité verschijnen. De spits van Anzhi moest zich in juni ook al verantwoorden voor het feit dat hij tijdens een wedstrijd zich bemoeide met een spelerswissel. Hij werd daarvoor niet gestraft.

In het verleden lag Eto'o al vaker overhoop met de nationale bond van Kameroen. De 30-jarige spits speelde tot nu toe 109 interlands, waarin hij 54 keer scoorde. In 2000 maakte hij deel uit van het team dat in Sydney Olympisch kampioen werd. Ajacied Enoh is aanvoerder als Eto'o afwezig is.