Capcom ziet nog brood in Mega Man

Capcom heeft nog hoop voor het gamepersonage Mega Man. Het bedrijf denkt dat het vertrouwen van gamers in het robotje beschadigd is nadat begin dit jaar twee spellen geschrapt werden. Dat zegt vicevoorzitter Christian Svensson in een interview met het tijdschrift Game Informer.

Momenteel zouden nieuwe spellen rond Mega Man in productie zijn, maar daar wil de vicevoorzitter niet veel over zeggen. "Het productieproces duurt lang en het duurt nog even voordat fans het licht aan het einde van de tunnel zullen zien", zei Svensson tegen het tijdschrift.

Fans van de gameserie hebben dit jaar flink wat teleurstellingen moeten verwerken. In maart werd de productie van de online game Mega Man Universe stopgezet. In juli werd Mega Man Legends 3 voor de Nintendo 3DS geschrapt. Eind vorig jaar verliet Keiji Inafune, de bedenker van Mega Man, Capcom.

Capcom stelt zich vooral behoudend op. "Het laatste dat wij willen is een spel vroegtijdig aankondigen en later vertellen dat het toch niet doorgaat", liet de vicevoorzitter weten.

In de loop van deze maand verschijnt een remake van de actiegame Mega Man X, waarvan het origineel in 1993 verscheen voor de Super Nintendo. Het spel wordt gemaakt voor de iPhone en iPad.


Capcom ziet nog brood in Mega Man