United rest van het seizoen zonder Vidic

Peterselieman

Manchester United moet het de rest van het voetbalseizoen stellen zonder Nemanja Vidic. De 30-jarige Serviër viel woensdag in het Champions Leagueduel bij FC Basel geblesseerd uit en heeft een zware kruisbandblessure opgelopen. "Hij is voor de rest van het seizoen uitgeschakeld. Het komt niet onverwacht, maar het is toch heel slecht nieuws", zegt manager Sir Alex Ferguson.

Vidic' zaakwaarnemer bevestigde donderdag al dat de verdediger zijn kruisband afgescheurd heeft. "Maandag heeft Vidic overleg met een specialist om de voortgang te bespreken en te bepalen wanneer hij geopereerd wordt", zegt Ferguson. "Dat zal niet direct gebeuren omdat de zwelling eerst moet afnemen."

De zware blessure voor Vidic is een fikse tegenvaller voor Ferguson, die de afgelopen weken toch al de nodige klappen moest incasseren. United sneuvelde woensdag door een 2-1 verlies bij Basel in de Champions League en werd een week eerder na een blamage ook al uitgeschakeld in de League Cup. De Red Devils verloren op eigen veld van Crystal Palace.


United rest van het seizoen zonder Vidic (Foto: Novum)