Keith Vaz wil debat over schadelijkheid van games

Stefan Walthie (StefanW)

Het Britse antigames-parlementslid Keith Vaz heeft het Britse lagerhuis gevraagd om wederom een debat te voeren over de schadelijke effecten van videogames op kinderen. "Kunnen we volgende week een debat houden over de schadelijke effecten van gewelddadige videogames?"

De vraag van Vaz staat opgenomen in het officiële verslag van de lagerhuisvergadering. "In een tijd waarin ouders erover nadenken om games voor hun kinderen te kopen voor kerst, vinden de edelachtbare heren het dan niet belangrijk om hier een debat over te voeren? Het gaat hier niet om censuur, het gaat om de bescherming van onze kinderen", voegde Vaz er aan toe.

Keith Vaz haalde een recent onderzoek aan van de universiteit van Indiana wat zegt te hebben aangetoond dat de hersenen anders ontwikkelen bij veelvuldig gamen. Dit onderzoek werd kort na de bekendmaking in twijfel getrokken, omdat dit bleek te zijn betaald door een lobbygroep tegen videogames.

Sir George Young, voorzitter van het Britse lagerhuis, heeft op de vraag van Keith Vaz gereageerd door te zeggen dat hij het onder de aandacht van de minister van binnenlandse zaken wilde brengen, maar dat hij er geen debat aan wil wagen.