Mertens blij met afvallers Champions League

Niels (DerMeister)

PSV-aanvaller Dries Mertens is blij met de afvallers van de Champions League, die na de winterstop in de Europa League het Europese avontuur voortzetten. De aanvaller reageerde positief op de ontwikkelingen in de Europa League, de Europese competitie waarin PSV overwintert.

Enkele grote namen werden uitgeschakeld in de Champions League. Dat komt het andere Europese toernooi zeker ten goede, vindt Mertens. "Er zijn een aantal aantrekkelijke tegenstanders bijgekomen", zegt de Belg in het Eindhovens Dagblad.  Dat het nu moeilijk wordt voor de Eindhovenaren om het toernooi te winnen maakt hem niets uit. "Het wordt moeilijker om door te komen, maar het zijn wel wedstrijden waar je het als voetballer voor doet."

Manchester United, Manchester City, Olympiakos Piraeus en Valencia komen de Europa League binnen als beste nummers drie in de groepsfase van de Champions League. De kans bestaat dat Ajax tegen één van deze ploegen moet aantreden. PSV en FC Twente zijn al zeker van de eerste plaats in de groep. AZ kan zich op de laatste speelronde nog plaatsen voor de volgende ronde in het toernooi.