[Copa del Rey] Albacete verrast Atlético Madrid

Niels (DerMeister)

Albacete heeft vanavond voor een stunt gezorgd in de Copa del Rey. In het Estadio Carlos Belmonte werd Atlético Madrid uitgeschakeld (2-1).

Abacete komt uit op het derde niveau van Spanje, maar daar was vanavond tegen de nummer acht uit de Primera División weinig van te merken. In de 31ste minuut was het de 33-jarige aanvaller Antonio Calle die de score opende voor de thuisploeg. Hij faalde niet vanaf de strafschopstip. Atletico-verdediger Álvaro Domínguez kreeg bovendien de gele kaart van scheidsrechter José Antonio Teixeira Vitienes‎.

Vijf minuten na rust kreeg ook Atlético een strafschop en daarmee de kans om de score weer gelijk te trekken. Adrián miste echter vanaf elf meter. Bij Albacete stonden toen nog maar tien spelers op het veld, nadat Miguel Núñez rood kreeg. Toch kon de club uit de Spaanse hoofdstad het duel niet na zich toe trekken. Scheidsrechter Vitienes moest zelfs nog een speler van het veld sturen, Álvaro Domínguez van Atletico. Met tien tegen tien verdubbelde verdediger Zurdo de score in de 62ste minuut: 2-0.

In het restant scoorde Adrián nog wel de aansluitingstreffer, maar meer zat er niet in. Albacete schakelt daardoor verrassend Atlético uit in de vierde ronde van de Copa del Rey. Bij de uitploeg bleef aanvaller Jose Antonio Reyes de gehele wedstrijd op de bank. De vleugelspeler kreeg eerder dit seizoen na een wissel ruzie met trainer Gregorio Manzano.

Ook Athletic de Bilbao wist de volgende ronde te bereiken. De ploeg uit de Primera División wist Real Oviedo, uitkomend in de Segunda División, met 0-1 te verslaan. Na elf minuten spelen was Marcos de maker van de enige treffer van de wedstrijd.