Iley verruilt McLaren voor Caterham

Peterselieman

Caterham F1 Team, het voormalige Team Lotus, heeft zich voor het Formule 1-seizoen 2012 versterkt met John Iley. De aerodynamicaspecialist komt over van McLaren na omzwervingen bij de F1-teams EuroBrun, Jordan, Renault en Ferrari vorig jaar bij McLaren neerstreek. Tussendoor was hij enkele jaren in de endurance en de IndyCars actief.

"We zijn in de wolken met de komst van John. Het is een bewijs van onze progressie dat we iemand als John hebben kunnen aantrekken en zijn blij dat hij de uitdaging aangaat," zei de president van Caterham F1 Team Riad Asmat.

Voor Iley is de stap naar Caterham een hernieuwde samenwerking met Mike Gascoyne die hij als sinds zijn Jordantijd kent. De Brit was bij McLaren hoofd aerodynamica en zal bij zijn nieuwe werkgever aan de slag gaan als performance director, wat er op neerkomt dat hij verantwoordelijk is voor alle aerodynamica op de auto. Iley zal deze functie pas in juni aan kunnen vangen, omdat hij vanwege contractuele bepalingen met McLaren een half jaar geen functie in de F1 mag bekleden.