Helen Mirren naast Anthony Hopkins in Hitchcock-film

Borizzz

Helen Mirren heeft een rol in Alfred Hitchcock and the Making of Psycho. De 66-jarige actrice speelt de vrouw van de Britse regisseur, schrijft het Amerikaanse entertainmenttijdschrift The Hollywood Reporter. Anthony Hopkins had al getekend voor de rol van Hitchcock.

Alfred Hitchcock and the Making of Psycho gaat over de relatie tussen de regisseur en zijn vrouw eind jaren vijftig, toen Hitchcock werkte aan zijn film Psycho. Hij kon de financiering voor zijn horrorfilm niet van de grond krijgen en investeerde uiteindelijk zelf in zijn project. Psycho werd een van zijn bekendste films.

De BBC werkt ook aan een film over het leven van Hitchcock. The Girl gaat over de talloze pogingen die hij deed om de actrice Tippi Hedren, gespeeld door Sienna Miller, te versieren. In The Girl zal Toby Jones in de huid van de beroemde regisseur kruipen.

Alfred Hitchcock and the Making of Psycho wordt geregisseerd door Sacha Gervasi, bekend van de documentaire Anvil! The Story of Anvil. De opnamen van de Hitchcock-film moeten in april plaatsvinden. Wanneer de film in de bioscopen moet draaien, is nog niet bekend.