Rosberg: "Heb winnende auto in 2012"

Peterselieman

Nico Rosberg verwacht dat hij in 2012 zijn eerste Formule 1-race op zijn naam kan gaan schrijven. De Duitser verlengde onlangs nog zijn contract voor meerdere seizoenen bij Mercedes Grand Prix, het team waarin hij veel vertrouwen heeft.

"Ik heb besloten om langer bij dit team te blijven, omdat ik zeker weet dat de situatie hier zal veranderen. Er wordt hard gewerkt om van Mercedes een winnend team te maken," zei Rosberg tegen La Gazetta dello Sport.

De Duitser denkt dat het aantrekken van de ervaren Aldo Costa, die in het verleden vijftien jaar actief was bij Ferrari, en Geoff Willis, die werkte bij Red Bull, BAR en HRT, goed uit kan pakken. "Volgens Ross is Aldo een briljant engineer en zijn ook de andere nieuwe technische mensen heel erg goed. Ik heb veel Italiaanse vrienden die me constant vragen wanneer ik voor Ferrari ga rijden, maar ik ben er als Duitser ondertussen erg trots op dat ik voor Mercedes uitkom. Ik heb alleen nog een winnende auto nodig, maar weet zeker dat ik die in 2012 zal hebben."