Emile Ratelband rent onverzekerd door glazen deur

Joris

Emile Ratelband rent tegenwoordig tijdens zijn inspiratieseminars door een glazen deur, maar doet dat onverzekerd. De positiviteitsgoeroe gelooft niet in verzekeren, vertelt hij donderdag in Koffietijd. "Ik geloof in gezondheid."

"Als je jezelf verzekert, roep je de ellende over jezelf af", is de stellige overtuiging van Ratelband, die eerder over hete kolen liep. "Ik laat mijn kinderen ook niet vaccineren om de doodeenvoudige reden dat je nooit mensvreemde stoffen in je lichaam moet laten zetten", gaat de vader van zeven kinderen verder. "Mijn kinderen zijn allemaal kerngezond, ze zijn nooit ziek. Dat is positief denken."

Door zich tegen een glazen deur met houten latjes te werpen, wil Ratelband mensen van hun angst afhelpen. "Als je door een ruit heen springt, laat je aan jezelf zien dat er niets is wat je kan stoppen. Maar als je mentaal niet in shape bent, is die ruit sterker dan jijzelf."

Ratelband probeerde donderdag in de uitzending van Koffietijd door een ruit te springen, maar dat mislukte. Ook na meerdere pogingen bleef de ruit heel. "Je moet jezelf helemaal oppeppen en jezelf goed voorbereiden, alleen dan lukt het", verklaarde de positiviteitsgoeroe. "Ik paste me aan", reflecteert Ratelband na de uitzending via Twitter. "Fout, ik moet me nooit aanpassen."