'Mogelijke oplossingen voor Skyrim-problemen PS3'

Terry (Lord_Hydra)

Dat er enkele problemen zijn met Skyrim op PlayStation 3 is niets nieuws. Bethesda heeft nu een aantal suggesties gegeven om de save-problemen iets te verminderen. Het zijn geen echte oplossingen, maar wellicht helpt het de game-ervaring voor PS3-bezitters wat soepeler te laten verlopen.

Een van de suggesties is om de autosave-functie uit te zetten omdat "this can cause temporary stuttering since the PS3 saves these files in the background"

Ruimte maken op je harde schijf is ook een aanbeveling. Wanneer je 2GB vrije ruimte hebt, zal de game soepeler lopen. Sommige gamers hebben aangegeven dat de aanschaf van een grotere harde schijf ook een positief effect kan hebben.

Wachten of rusten voor 30 dagen is ook een optie. Hierdoor wordt alle interactie met items gereset, alsmede alle acties die je uitgevoerd hebt, waardoor je als het ware weer met een schoon geheugen begint. "Saving, resetting, and loading after this will have the largest effect," aldus Bethesda. 

De meer gevorderde gamers kunnen er ook voor kiezen om het systeem te herstellen in de Safe Mode van hun PlayStation 3. Zo wordt alle opgeslagen data hersteld en mogelijk corrupte data verwijderd. Hiernaast kun je in Safe Mode er ook voor kiezen om de hele database opnieuw op te bouwen, wat fragmentatie voorkomt en wellicht ook de game-prestaties verbetert. Safe Mode wordt echter niet aangeraden, want het kan met verkeerd gebruik ook leiden tot het wissen van het geheugen.

Met deze suggesties hoopt Bethesda PS3-bezitters een betere game-ervaring te kunnen leveren, totdat ze met een definitieve oplossing komen voor de problemen.