De Boer: "Onderzoek duel van Zagreb maar"

Niels (DerMeister)

Ajax-trainer Frank de Boer vindt dat er een onderzoek ingesteld mag worden naar het duel tussen Dinamo Zagreb en Olypmique Lyon. De Kroaten verloren met maar liefst 1-7, een uitslag die bijna nooit voorkomt in de Champions League. Daardoor plaatste Olympique Lyon zich op basis van doelsaldo ten koste van Ajax voor de knock-outfase.

"7-1 komt op dit niveau bijna niet voor. Misschien ben ik heel naïef als ik denk dat het normaal niet zo werkt. Maar als die wedstrijd is weggegeven, moet dat zeker aangepakt worden. Alleen is het moeilijk te bewijzen of dat het geval is", aldus een teleurgestelde De Boer.

Over de arbitrage was de oefenmeester totaal niet te spreken: "De scheidsrechter valt niet eens zoveel te verwijten, maar de assistent wel. Van mij mag hij zijn vlag aan de wilgen hangen.”

2-2 zou volgens De Boer een terechte ruststand zijn geweest, maar de grensrechter besloot om tweemaal onterecht buitenspel te vlaggen bij twee zuivere treffers van Ajax. "En dan eindigt het waarschijnlijk ook in een gelijkspel. Maar als Lyon een kwartier na rust met 4-1 voorstaat, weet je dat je risico moet nemen. Maar we hadden niet echt de bank om iets te forceren.”