Van Buyten verwacht heet avondje

Redactie

Daniel van Buyten speelt vanavond tegen zijn oude werkgever. Met Bayern München neemt hij het op tegen Manchester City. De verdediger verwacht een sfeervolle avond.

Van Buyten speelde in het seizoen 2003/04 in het shirt van The Citizens. Met Bayern is hij al zeker van plaatsing voor de knock-outfase. De Belg kijkt uit naar de wedstrijd in het City of Manchester Stadium, maar verwacht niet dat er emoties of sentimenten naar boven komen.

"Van de spelers waar ik destijds mee speelde, zit er volgens mij geen één meer bij de club", vertelt de mandekker aan Voetbal International. "Alleen de man die altijd schoenen poetst en misschien nog een fysio zijn daar nog", aldus Van Buyten.

"Van de sfeer verwacht ik wel veel. Het is een prachtig stadion met goede supporters. Ze blijven altijd achter de ploeg staan, zelfs bij een 3-0 achterstand. Ik denk dat het een heet avondje gaat worden. Zij zullen City naar voren schreeuwen. Voor de neutrale toeschouwer reken ik op een mooie pot", besluit hij.

City staat momenteel op de derde plaats in groep A van de Champions League. Er werden tot op heden zeven punten behaald. Een overwinning is dus noodzakelijk. Daarnaast is de ploeg uit Manchester afhankelijk van het resultaat bij Villarreal - Napoli.