Passagiersvervoer Air France-KLM toegenomen

Redactie

Het passagiersvervoer van Air France-KLM is met 2,5 procent toegenomen in november in vergelijking tot dezelfde periode vorig jaar. Dit ondanks een staking waar het Franse onderdeel op de eerste twee dagen van de maand mee werd geconfronteerd, meldt de Frans-Nederlandse luchtvaartmaatschappij woensdag.

Air France-KLM meldt dat de capaciteit met 1,7 procent is toegenomen in de afgelopen maand. Dit leidde tot een toename van 0,6 procentpunt in de bezettingsgraad naar 79,7 procent. Het bedrijf baseerde zich op deze gegevens toen de overdracht van bepaalde capaciteiten van de eenheid Martinair naar KLM tot stand kwam.

De luchtvaartmaatschappij verwacht dat de staking, die drie dagen aanhield in oktober en twee dagen in november, het bedrijf ongeveer 28 miljoen euro aan kosten opleverde.

Air France-KLM vervoerde in november 5,87 miljoen passagiers. De omzet per stoel is licht gestegen. Hierbij is de impact van wisselkoerseffecten niet meeberekend. De toename was te gering om de effecten van de stijgende oliekosten te kunnen compenseren.

Air France-KLM geeft verder aan dat het vrachtvervoer met 8,1 procent daalde, terwijl de bezettingsgraad 4,3 procentpunt daalde tot 68,2 procent.


Passagiersvervoer Air France-KLM toegenomen (Foto: Novum)