Real met Higuaín en Benzema tegen Ajax

Niels (DerMeister)

Real Madrid treedt woensdagavond in het Champions Leagueduel met Ajax aan met Gonzalo Higuaín en Karim Benzema. Dat maakte trainer José Mourinho dinsdagavond bekend op de persconferentie. "Beiden zullen spelen", vertelde de Portugese trainer, die bovendien verklapte dat doelman Antonio Adan onder de lat plaatsneemt.

Eerder werd bekend dat Real zeven basiskrachten rust gunt. De Spanjaarden, die al geplaatst zijn voor de volgende ronde, reisden zonder Cristiano Ronaldo, Lass Diarra, Marcelo, Sergio Ramos, Iker Casillias, Pepe en Sami Khedira af naar Amsterdam.

Toch neemt Mourinho het duel serieus. "Het is altijd leuk om tegen Ajax te spelen. Er staat prestige op het spel, en economisch is het natuurlijk ook interessant."

De 48-jarige Portugees vindt Ajax gegroeid ten opzichte van vorig seizoen, toen beide ploegen elkaar in het kampioenenbal ook tegenkwamen. De Madrilenen waren toen tweemaal duidelijk te sterk. "Frank de Boer en de spelers werken nu een jaar samen. Ze hebben een hechtere band gekregen. Zowel de spelers als de trainer zijn beter geworden." Ajax heeft aan een punt genoeg om zich te plaatsen voor de volgende ronde.

Mourinho deelde ook een sneer uit naar De Boer, die zich eerder over El Clásico van zaterdag uitliet. Volgens de coach van Ajax wordt het voor Barcelona lastig koploper Real te achterhalen als de Catalanen het onderlinge treffen verliezen. "De Boer moet zich bezig houden met de wedstrijd van woensdag. Met het duel van zaterdag heeft hij helemaal niets te maken", besloot Mourinho pissig.


Real met Higuain en Benzema tegen Ajax (Foto: Novum)